Pagina Group AB
Gamla Brogatan 9
111 20 Stockholm
Tel: 08-23 20 99

PAGINA OPTIMAL FÖRLAGSBUTIKEN IT-ORDBOK LCHF.to
Snabbsök: SÖK
Paginas IT-ORDBOK
 
 CAT
  1. Förkortning för Category, kategori, vanligen uttryck för kabelkvalitet av typen twisted pair. I nätverk med STP-kabel är den högsta kvaliteten idag kategori 5 eller CAT-5, en beteckning på den högsta kabelkvaliteten. Kabeln är balanserad och ofta skärmad och ger därmed bästa överföringsförmåga. CAT-5-kabel kan användas för överföringshastigheter upp till 1000 Mbit/s, dvs för nät av typen 1000Base-T (se 10Base-T) på avstånd upp till 100 m.

  2. Computer Aided Testing. Kan även betyda Computer Aided Translation, dvs. datorstödd översättning av text. Detta har dock hittills inte blivit någon kommersiell framgång.

Närliggande ord: Cat5, Kategori


Vi har en bok där CAT ingår i titeln.

PAGINA  

Isglass - 50 fruktiga, frostiga och naturliga smaker för alla åldrar
Med frukter och bär som grund kan du nu göra de godaste isglassarna för alla tillfällen, allt från barnkalaset till cocktailpartyt.
Läs mer)


Matcha djurspåren - ett memoryspel
Para ihop rätt djur med rätt tassavtryck! Med 25 olika djur och en bred variation av arter – från våra vanligaste lantdjur till mer exotiska djur – blir det här spelet en lärorik och rolig present till nyfikna djurälskare i alla åldrar.
Läs mer)


Avokado Kokboken
50 recept med världens populäraste frukt
Läs mer)


Detox Smoothies
Detoxifierande och stärkande smoothies
Läs mer)


Studentmat – snabba rätter som boostar kropp & hjärna
En bok för dig som helst inte vill laga mat, än mindre lägga så mycket tid eller pengar på mat, men som ändå vill må bra och prestera ditt bästa i studierna och vardagen.
Läs mer)

Redaktör Jerker Thorell

Jerker ThorellJerker Thorell är redaktör för Paginas IT-ordbok.
Har du förslag om IT-ord som saknas eller om du tycker att några ord är dåligt eller felaktigt förklarade så kan du sända ett meddelande direkt till Jerker från formuläret här

Om Jerker:
Jerker Thorell har givit ut IT & Datalexikon i ett flertal utgåvor sedan 1983.Beställ Paginas It-Ordbok här!
Paginas IT-ORDBOK
Paginas IT-ordbok

En ordbok och en lärobok!


Läs mer)