Pagina Group AB
Gamla Brogatan 9
111 20 Stockholm
Tel: 08-23 20 99

PAGINA OPTIMAL FÖRLAGSBUTIKEN IT-ORDBOK LCHF.to
Snabbsök: SÖK
Paginas IT-ORDBOK
 
 Ethernet
Metod för datakommunikation i lokala nätverk. Standarden IEEE 802.3 utvecklades ur Ethernet och specifikationerna anger bl.a. ett bussnät av typen CSMA/CD, med basbandskoax som medium och en överföringshastighet av 10 Mbit/s.

Två typer av kabel användes ursprungligen för Ethernet: thin (tunn) koaxialkabel med diametern 5 mm som kan användas på avstånd upp till 300 meter och thick (tjock) koaxialkabel med diametern 1 cm som kan användas upp till 1000 m mellan noderna. Hastigheten i nätet var ursprungligen ungefär 10 Mbit/s.

Nyare versioner kan på UTP- eller STP-kabel eller fiberkabel överföra över 1 Gbit/s. Specifikationen kallas då för Fast Ethernet och har benämningar som 1000Base-F-TX, 1000Base-Fx eller 100Base-T4.

Närliggande ord: Fast Internet


Vi har en bok där Ethernet ingår i titeln.

PAGINA  

Matcha djurspåren - ett memoryspel
Para ihop rätt djur med rätt tassavtryck! Med 25 olika djur och en bred variation av arter – från våra vanligaste lantdjur till mer exotiska djur – blir det här spelet en lärorik och rolig present till nyfikna djurälskare i alla åldrar.
Läs mer)


Isglass - 50 fruktiga, frostiga och naturliga smaker för alla åldrar
Med frukter och bär som grund kan du nu göra de godaste isglassarna för alla tillfällen, allt från barnkalaset till cocktailpartyt.
Läs mer)


Avokado Kokboken
50 recept med världens populäraste frukt
Läs mer)


Detox Smoothies
Detoxifierande och stärkande smoothies
Läs mer)


Studentmat – snabba rätter som boostar kropp & hjärna
En bok för dig som helst inte vill laga mat, än mindre lägga så mycket tid eller pengar på mat, men som ändå vill må bra och prestera ditt bästa i studierna och vardagen.
Läs mer)

Redaktör Jerker Thorell

Jerker ThorellJerker Thorell är redaktör för Paginas IT-ordbok.
Har du förslag om IT-ord som saknas eller om du tycker att några ord är dåligt eller felaktigt förklarade så kan du sända ett meddelande direkt till Jerker från formuläret här

Om Jerker:
Jerker Thorell har givit ut IT & Datalexikon i ett flertal utgåvor sedan 1983.Beställ Paginas It-Ordbok här!
Paginas IT-ORDBOK
Paginas IT-ordbok

En ordbok och en lärobok!


Läs mer)