Pagina Group AB
Gamla Brogatan 9
111 20 Stockholm
Tel: 08-23 20 99

PAGINA OPTIMAL FÖRLAGSBUTIKEN IT-ORDBOK LCHF.to
Snabbsök: SÖK
Paginas IT-ORDBOK
 
 V.90
Pseudodigitala modem, en metod för att öka överföringshastigheten av data på telefonnätet via modem. Modem enligt standarden V.34 kan förses med kretsar som ökar överföringshastigheten från servern till modemet upp till 56 kbit/s. X2 är en standard från tillverkaren US Robotics. Andra tillverkare som Lucent och Rockwell har valt en annan metod som heter K56flex. De båda standarderna kan inte kommunicera med varandra och modemen i serveränden måste därför vara olika.

I december 1997 enades de båda huvudtillverkarna om en gemensam standard och under 1998 har ITU tagit fram standarden V.90 som gemensam för x2 och k56flex. Den ökade hastigheten uppnås genom att signalerna från användarens modem inte konverteras till analoga signaler i mottagaränden utan går direkt in i telefonnätet som digitala signaler. Teoretiskt kan man uppnå hastigheten 64 kbit/s, i praktiken bara omkring 56 kbit/s eftersom telefonledningens bandbredd är för liten. Praktiska prov har dock visat att man sällan kommer över 53 kbit/s.

Närliggande ord: K56, X2
PAGINA  

Isglass - 50 fruktiga, frostiga och naturliga smaker för alla åldrar
Med frukter och bär som grund kan du nu göra de godaste isglassarna för alla tillfällen, allt från barnkalaset till cocktailpartyt.
Läs mer)


Matcha djurspåren - ett memoryspel
Para ihop rätt djur med rätt tassavtryck! Med 25 olika djur och en bred variation av arter – från våra vanligaste lantdjur till mer exotiska djur – blir det här spelet en lärorik och rolig present till nyfikna djurälskare i alla åldrar.
Läs mer)


Avokado Kokboken
50 recept med världens populäraste frukt
Läs mer)


Detox Smoothies
Detoxifierande och stärkande smoothies
Läs mer)


Studentmat – snabba rätter som boostar kropp & hjärna
En bok för dig som helst inte vill laga mat, än mindre lägga så mycket tid eller pengar på mat, men som ändå vill må bra och prestera ditt bästa i studierna och vardagen.
Läs mer)

Redaktör Jerker Thorell

Jerker ThorellJerker Thorell är redaktör för Paginas IT-ordbok.
Har du förslag om IT-ord som saknas eller om du tycker att några ord är dåligt eller felaktigt förklarade så kan du sända ett meddelande direkt till Jerker från formuläret här

Om Jerker:
Jerker Thorell har givit ut IT & Datalexikon i ett flertal utgåvor sedan 1983.Beställ Paginas It-Ordbok här!
Paginas IT-ORDBOK
Paginas IT-ordbok

En ordbok och en lärobok!


Läs mer)