Pagina Group AB
Gamla Brogatan 9
111 20 Stockholm
Tel: 08-23 20 99

PAGINA OPTIMAL FÖRLAGSBUTIKEN IT-ORDBOK LCHF.to
Snabbsök: SÖK
Paginas IT-ORDBOK
 
 .NET
Uttalas dot net, det fullständiga namnet är .NET Framework vilket på svenska översatts till uttrycket plattformen .NET, en teknik från Microsoft som innehåller tillämpningar, en rad verktyg och tjänster och förändringar i webbinfrastrukturen för företagets webbstrategi. Målsättningen med .NET är att få in användarna i nästa generation av Internet genom att få bort bristerna i den första generationen och ge användarna mer utbyte vid användningen av webben för både personligt och yrkesmässigt bruk. Detta är Microsofts mest omfattande uppgift sedan Windows 3.0.
Det finns fyra huvudprinciper med .NET ur användarens synvinkel:
  • Det tar bort gränserna mellan tillämpningsprogram och Internet. I stället för att arbeta med en enda tillämpning eller en enskild webbplats kopplar .NET ihop användaren med en rad olika datorer och tjänster som utbyter och kombinerar objekt och data.
  • Programvara hyrs från en programvärd i stället för att köpas från en hylla i affären. I princip kommer alla användarens program och data att finnas på Internet.
  • Användaren måste komma åt sin information på Internet från alla enheter, alltid och från alla ställen.
  • Det kommer att finnas nya sätt att samverka med programdata, som tal och handstilsigenkänning.
.NET är beroende av fyra Internet-standarder:
  • HTTP
  • XML
  • SOAP
  • UDDI
Microsoft betraktar denna teknik som revolutionerande genom att den ger Internet-användarna möjligheter att göra sådant som aldrig förut har varit möjligt, som att integrera fax, e-post och telefoni, centralisera datalagring och synkronisera alla enheter och program hos en användare så att de uppdateras automatiskt.

Närliggande ord: Dot net, Framework


Vi har 18 st böcker där .NET ingår i titeln.

PAGINA  

Isglass - 50 fruktiga, frostiga och naturliga smaker för alla åldrar
Med frukter och bär som grund kan du nu göra de godaste isglassarna för alla tillfällen, allt från barnkalaset till cocktailpartyt.
Läs mer)


Matcha djurspåren - ett memoryspel
Para ihop rätt djur med rätt tassavtryck! Med 25 olika djur och en bred variation av arter – från våra vanligaste lantdjur till mer exotiska djur – blir det här spelet en lärorik och rolig present till nyfikna djurälskare i alla åldrar.
Läs mer)


Avokado Kokboken
50 recept med världens populäraste frukt
Läs mer)


Detox Smoothies
Detoxifierande och stärkande smoothies
Läs mer)


Studentmat – snabba rätter som boostar kropp & hjärna
En bok för dig som helst inte vill laga mat, än mindre lägga så mycket tid eller pengar på mat, men som ändå vill må bra och prestera ditt bästa i studierna och vardagen.
Läs mer)

Redaktör Jerker Thorell

Jerker ThorellJerker Thorell är redaktör för Paginas IT-ordbok.
Har du förslag om IT-ord som saknas eller om du tycker att några ord är dåligt eller felaktigt förklarade så kan du sända ett meddelande direkt till Jerker från formuläret här

Om Jerker:
Jerker Thorell har givit ut IT & Datalexikon i ett flertal utgåvor sedan 1983.Beställ Paginas It-Ordbok här!
Paginas IT-ORDBOK
Paginas IT-ordbok

En ordbok och en lärobok!


Läs mer)