Pagina Group AB
Gamla Brogatan 9
111 20 Stockholm
Tel: 08-23 20 99

PAGINA OPTIMAL FÖRLAGSBUTIKEN IT-ORDBOK LCHF.to
Snabbsök: SÖK
Paginas IT-ORDBOK
 
 NDIS
Network Driver Interface Specification, en drivrutin i Windows som gör att ett enda nätverkskort (NIC) kan stödja flera nätverksprotokoll samtidigt. Med NDIS kan ett enda kort stödja anslutningar med både TCP/IP och IPX. NDIS kan också användas för vissa routrar för ISDN.

NDIS innehåller en protokollhanterare som tar emot förfrågningar från nätverksdrivrutinen (på transportskiktet) och överför dessa förfrågningar till nätverkskortet (på datalänkskiktet). Flera drivrutiner för NDIS kan alltså finnas i samma dator. Dessutom, om datorn innehåller flera kort genom att den är ansluten till mer än ett nätverk, kan NDIS styra trafiken till rätt kort.

NDIS har tagits fram av Microsoft och 3COM. Novell har liknande drivrutiner för NetWare som heter Open Data-Link Interface (ODI).

Närliggande ord: Network Driver Interface Specification
PAGINA  

Matcha djurspåren - ett memoryspel
Para ihop rätt djur med rätt tassavtryck! Med 25 olika djur och en bred variation av arter – från våra vanligaste lantdjur till mer exotiska djur – blir det här spelet en lärorik och rolig present till nyfikna djurälskare i alla åldrar.
Läs mer)


Isglass - 50 fruktiga, frostiga och naturliga smaker för alla åldrar
Med frukter och bär som grund kan du nu göra de godaste isglassarna för alla tillfällen, allt från barnkalaset till cocktailpartyt.
Läs mer)


Avokado Kokboken
50 recept med världens populäraste frukt
Läs mer)


Detox Smoothies
Detoxifierande och stärkande smoothies
Läs mer)


Studentmat – snabba rätter som boostar kropp & hjärna
En bok för dig som helst inte vill laga mat, än mindre lägga så mycket tid eller pengar på mat, men som ändå vill må bra och prestera ditt bästa i studierna och vardagen.
Läs mer)

Redaktör Jerker Thorell

Jerker ThorellJerker Thorell är redaktör för Paginas IT-ordbok.
Har du förslag om IT-ord som saknas eller om du tycker att några ord är dåligt eller felaktigt förklarade så kan du sända ett meddelande direkt till Jerker från formuläret här

Om Jerker:
Jerker Thorell har givit ut IT & Datalexikon i ett flertal utgåvor sedan 1983.Beställ Paginas It-Ordbok här!
Paginas IT-ORDBOK
Paginas IT-ordbok

En ordbok och en lärobok!


Läs mer)