Pagina Group AB
Gamla Brogatan 9
111 20 Stockholm
Tel: 08-23 20 99

PAGINA OPTIMAL FÖRLAGSBUTIKEN IT-ORDBOK LCHF.to
Snabbsök: SÖK
Paginas IT-ORDBOK
 
 Nanotechnology
Nanoteknologi, ett område inom vetenskapen som har till mål att styra enskild atomer och molekyler för att kunna framställa datorkretsar och andra enheter som är tusentals gånger mindre än de nuvarande metoderna medger. Nuvarande tillverkningsprocesser använder litografiska metoder för att trycka kretsar på halvledarmaterial. Även om litografin har utvecklats enormt under de senaste 20 åren -- dithän att vissa tillverkare kan tillverka kretsar som har ledarbredder mindre än en my (1000 nanometer) -- handlar det fortfarande om miljontals atomer. Den allmänna uppfattningen är att litografi håller på att nå de fysiska gränserna. För att kunna fortsätta med att minska storleken på halvledare måste man komma fram till nya metoder för att hantera enskilda atomer. Det är detta som är nanoteknologi. Termen nanoteknologi nämndes först av K. Eric Drexler år 1986 i boken Engines of Creation.

I populärpressen används ofta termen nanoteknologi för att ange alla processer med ledarbredder under en my, även litografi. Många forskare börjar därför tala om molekylär nanoteknologi när man menar verkliga metoder på molekylnivå.


Vi har en bok där Nanotechnology ingår i titeln.

PAGINA  

Superenkelt - Hamburgare
70 recept på snabblagade favoriter
Läs mer)


Superenkelt - Vegetariskt
69 recept på 10 minuter
Läs mer)


Isglass - 50 fruktiga, frostiga och naturliga smaker för alla åldrar
Med frukter och bär som grund kan du nu göra de godaste isglassarna för alla tillfällen, allt från barnkalaset till cocktailpartyt.
Läs mer)


Matcha djurspåren - ett memoryspel
Para ihop rätt djur med rätt tassavtryck! Med 25 olika djur och en bred variation av arter – från våra vanligaste lantdjur till mer exotiska djur – blir det här spelet en lärorik och rolig present till nyfikna djurälskare i alla åldrar.
Läs mer)


Avokado Kokboken
50 recept med världens populäraste frukt
Läs mer)

Redaktör Jerker Thorell

Jerker ThorellJerker Thorell är redaktör för Paginas IT-ordbok.
Har du förslag om IT-ord som saknas eller om du tycker att några ord är dåligt eller felaktigt förklarade så kan du sända ett meddelande direkt till Jerker från formuläret här

Om Jerker:
Jerker Thorell har givit ut IT & Datalexikon i ett flertal utgåvor sedan 1983.Beställ Paginas It-Ordbok här!
Paginas IT-ORDBOK
Paginas IT-ordbok

En ordbok och en lärobok!


Läs mer)