Pagina Group AB
Gamla Brogatan 9
111 20 Stockholm
Tel: 08-23 20 99

PAGINA OPTIMAL FÖRLAGSBUTIKEN IT-ORDBOK LCHF.to
Snabbsök: SÖK
Paginas IT-ORDBOK
 
 ActiveX-kontroller
En kontroll som använder tekniken ActiveX. En ActiveX-kontroll kan laddas ner automatiskt och köras av en webbläsare. ActiveX är inte ett programmeringsspråk utan snarare en uppsättning regler för hur tillämpningsprogram ska dela på information. Programmerare kan utveckla ActiveX-kontroller i många olika programmeringsspråk, som t.ex. C, C++, Visual Basic och Java.

En ActiveX-kontroll liknar en applet i Java. Till skillnad mot dessa har dock ActiveX-kontroller full tillgång till operativsystemet Windows. Detta ger dem mycket större möjligheter är Java-appletar men med detta följer en viss risk att program eller data kan skadas i datorn. För att minska denna risk har Microsoft utvecklat ett registreringssystem så att en webbläsare kan identifiera och verifiera en ActiveX-kontroll innan den laddas ner. En annan skillnad mellan Java-appletar och ActiveX-kontroller är att Java-appletar kan skrivas att köra på alla plattformar medan ActiveX-kontroller ännu är begränsade till Windows-datorer.

Släkt med ActiveX är skriptspråket VBScript vilket innebär att författare av webbsidor kan lägga in interaktiva element i HTML-dokument. På samma sätt som JavaScript liknar Java liknar VBScript Visual Basic. För närvarande stödjer Microsofts webbläsare, Internet Explorer, Java, JavaScript och ActiveX, medan Netscape Navigator bara stödjer Java och JavaScript, även om det finns plug-in-moduler för VBScript och ActiveX.
PAGINA  

Black Box Thinking
Den avslöjande sanningen om framgång, och varför vissa aldrig lär sig av sina misstag.
Läs mer)


Diabeteskokboken för män
En praktisk handbok och en kokbok som hjälper läsaren att komma tillrätta med de problem som diabetes 2 för med sig. Den lämpar sig för dig som har diabetes typ 2 eller som löper risk att drabbas.
Läs mer)


En dag i livet – Hälsa på 7 barn olika världsdelar
I den här fantastiskt vackra boken får du uppleva en dag tillsammans med barn i sju olika världsdelar.
Läs mer)


Människokroppen – Bygg och lär
Lär dig hur kroppen fungerar – på bara 28 sidor! Kreativt och roligt för barn mellan 5 och 10 år.
Läs mer)


Sömnguiden - 28 dagar till bra sömn
Boken ger dig verktygen för ett gladare, friskare och mer utvilat liv under dina vakna timmar.
Läs mer)

Redaktör Jerker Thorell

Jerker ThorellJerker Thorell är redaktör för Paginas IT-ordbok.
Har du förslag om IT-ord som saknas eller om du tycker att några ord är dåligt eller felaktigt förklarade så kan du sända ett meddelande direkt till Jerker från formuläret här

Om Jerker:
Jerker Thorell har givit ut IT & Datalexikon i ett flertal utgåvor sedan 1983.Beställ Paginas It-Ordbok här!
Paginas IT-ORDBOK
Paginas IT-ordbok

En ordbok och en lärobok!


Läs mer)