Pagina Group AB
Gamla Brogatan 9
111 20 Stockholm
Tel: 08-23 20 99

PAGINA OPTIMAL FÖRLAGSBUTIKEN IT-ORDBOK LCHF.to
Snabbsök: SÖK
Paginas IT-ORDBOK
 
 SAR
  1. Segmentation And Reassembly, en metod vid paketöverföring när ett paket delas upp i mindre delar vid sändningen. Detta kan vara nödvändigt på grund av begränsningar vid överföringen eller för att minska fördröjningen. Delarna sätts sedan samman i rätt ordning vid mottagningen (reassembly). Segmenteringen kan utföras av en router vid överföring av ett paket till ett nät med mindre tillåten paketstorlek. Termen segmentation används i ATM, i TCP/IP kallas det för fragmentering och utförs i IP-skiktet innan "fragmenten" överförs till transportskiktet.

  2. Specific Absorption Rate, specifik absorptionsnivå, en mätmetod för exponeringen på människa från radiovågor. Alla länder har ännu inte antagit dessa regler, men tillverkare av mobiltelefoner måste redovisa SAR-värdet i bl.a. EU, Japan, Brasilien och Nya Zeeland. Gränsvärdet är 2 W/kg i genomsnitt över 10 g vävnad.

Närliggande ord: Specific Absorption Rate


Vi har en bok där SAR ingår i titeln.

PAGINA  

Sömnguiden - 28 dagar till bra sömn
Boken ger dig verktygen för ett gladare, friskare och mer utvilat liv under dina vakna timmar.
Läs mer)


Stjärnor – Familjens guide till stjärnhimlen
Vem förundras inte av universum och dess oändlighet? Den här boken lär dig nya saker eller mer om det du redan kan om rymden och universum.
Läs mer)


Veganska bakverk
Ta en fika och gör en insats för din hälsa! 31 energigivande och hälsosamma veganska recept utan mjölk och vitt socker gör dig glad och pigg och motverkar plötsliga hungerattacker.
Läs mer)


Vegetariskt – 30 goda rätter på 7 min
Konsten att laga grönt supergott och supersnabbt! Laga balanserade vegetariska måltider – på bara 7 minuter!
Läs mer)


En form – 30 goda ugnsrätter på 7 min
Här lär du dig laga nyttig och god vardagsmat i en ugnsform – på bara 7 minuter! Mindre fett, mindre disk och perfekt i höstmörkret!
Läs mer)

Redaktör Jerker Thorell

Jerker ThorellJerker Thorell är redaktör för Paginas IT-ordbok.
Har du förslag om IT-ord som saknas eller om du tycker att några ord är dåligt eller felaktigt förklarade så kan du sända ett meddelande direkt till Jerker från formuläret här

Om Jerker:
Jerker Thorell har givit ut IT & Datalexikon i ett flertal utgåvor sedan 1983.Beställ Paginas It-Ordbok här!
Paginas IT-ORDBOK
Paginas IT-ordbok

En ordbok och en lärobok!


Läs mer)