Pagina Group AB
Gamla Brogatan 9
111 20 Stockholm
Tel: 08-23 20 99

PAGINA OPTIMAL FÖRLAGSBUTIKEN IT-ORDBOK LCHF.to
Snabbsök: SÖK
Paginas IT-ORDBOK
 
 SAR
  1. Segmentation And Reassembly, en metod vid paketöverföring när ett paket delas upp i mindre delar vid sändningen. Detta kan vara nödvändigt på grund av begränsningar vid överföringen eller för att minska fördröjningen. Delarna sätts sedan samman i rätt ordning vid mottagningen (reassembly). Segmenteringen kan utföras av en router vid överföring av ett paket till ett nät med mindre tillåten paketstorlek. Termen segmentation används i ATM, i TCP/IP kallas det för fragmentering och utförs i IP-skiktet innan "fragmenten" överförs till transportskiktet.

  2. Specific Absorption Rate, specifik absorptionsnivå, en mätmetod för exponeringen på människa från radiovågor. Alla länder har ännu inte antagit dessa regler, men tillverkare av mobiltelefoner måste redovisa SAR-värdet i bl.a. EU, Japan, Brasilien och Nya Zeeland. Gränsvärdet är 2 W/kg i genomsnitt över 10 g vävnad.

Närliggande ord: Specific Absorption Rate


Vi har en bok där SAR ingår i titeln.

PAGINA  

Isglass - 50 fruktiga, frostiga och naturliga smaker för alla åldrar
Med frukter och bär som grund kan du nu göra de godaste isglassarna för alla tillfällen, allt från barnkalaset till cocktailpartyt.
Läs mer)


Matcha djurspåren - ett memoryspel
Para ihop rätt djur med rätt tassavtryck! Med 25 olika djur och en bred variation av arter – från våra vanligaste lantdjur till mer exotiska djur – blir det här spelet en lärorik och rolig present till nyfikna djurälskare i alla åldrar.
Läs mer)


Avokado Kokboken
50 recept med världens populäraste frukt
Läs mer)


Detox Smoothies
Detoxifierande och stärkande smoothies
Läs mer)


Studentmat – snabba rätter som boostar kropp & hjärna
En bok för dig som helst inte vill laga mat, än mindre lägga så mycket tid eller pengar på mat, men som ändå vill må bra och prestera ditt bästa i studierna och vardagen.
Läs mer)

Redaktör Jerker Thorell

Jerker ThorellJerker Thorell är redaktör för Paginas IT-ordbok.
Har du förslag om IT-ord som saknas eller om du tycker att några ord är dåligt eller felaktigt förklarade så kan du sända ett meddelande direkt till Jerker från formuläret här

Om Jerker:
Jerker Thorell har givit ut IT & Datalexikon i ett flertal utgåvor sedan 1983.Beställ Paginas It-Ordbok här!
Paginas IT-ORDBOK
Paginas IT-ordbok

En ordbok och en lärobok!


Läs mer)