Pagina Group AB
Gamla Brogatan 9
111 20 Stockholm
Tel: 08-23 20 99

PAGINA OPTIMAL FÖRLAGSBUTIKEN IT-ORDBOK LCHF.to
Snabbsök: SÖK
Paginas IT-ORDBOK
 
 SCSI
Small Computer Systems Interface, ett gränssnitt som är en ANSI-standard för anslutning av kringutrustning till små datorer. SCSI medger direkt anslutning av den interna databussen och överföringen till och från yttre enheter blir därför mycket snabb. Flera olika yttre enheter kan anslutas i serie men endast en i taget kan kommunicera med systemet.

Apple Macintosh har SCSI-gränssnitt som standard men i de flesta fall måste man i PC installera ett särskilt SCSI-kort och särskilda drivrutiner, ASPI.

SCSI-2 är nästan dubbelt så snabbt som grundversionen med en överföringshastighet av 10 Mbyte/s. Nya metoder, som Fast-ATA-2, Ultra ATA och EIDE kan dock komma att ersätta SCSI. Nyare versioner av SCSI är Wide SCSI, Fast/Wide SCSI och Ultra SCSI. Fast SCSI har hastigheten 10 Mbyte/s (som SCSI-2). Wide SCSI innebär att bussbredden ökar från 8 till 16 eller 32 bitar med hastigheten 20 Mbyte/s. Ultra SCSI fördubblar prestanda en gång till och kan hantera 16 sammankopplade enheter.

Alternativ till SCSI är FireWire och USB (version 2.0).

Närliggande ord: Fast SCSI, SCSI-2, Small Computer System Interface, Ultra SCSI, Wide SCSI
PAGINA  

Isglass - 50 fruktiga, frostiga och naturliga smaker för alla åldrar
Med frukter och bär som grund kan du nu göra de godaste isglassarna för alla tillfällen, allt från barnkalaset till cocktailpartyt.
Läs mer)


Matcha djurspåren - ett memoryspel
Para ihop rätt djur med rätt tassavtryck! Med 25 olika djur och en bred variation av arter – från våra vanligaste lantdjur till mer exotiska djur – blir det här spelet en lärorik och rolig present till nyfikna djurälskare i alla åldrar.
Läs mer)


Avokado Kokboken
50 recept med världens populäraste frukt
Läs mer)


Detox Smoothies
Detoxifierande och stärkande smoothies
Läs mer)


Studentmat – snabba rätter som boostar kropp & hjärna
En bok för dig som helst inte vill laga mat, än mindre lägga så mycket tid eller pengar på mat, men som ändå vill må bra och prestera ditt bästa i studierna och vardagen.
Läs mer)

Redaktör Jerker Thorell

Jerker ThorellJerker Thorell är redaktör för Paginas IT-ordbok.
Har du förslag om IT-ord som saknas eller om du tycker att några ord är dåligt eller felaktigt förklarade så kan du sända ett meddelande direkt till Jerker från formuläret här

Om Jerker:
Jerker Thorell har givit ut IT & Datalexikon i ett flertal utgåvor sedan 1983.Beställ Paginas It-Ordbok här!
Paginas IT-ORDBOK
Paginas IT-ordbok

En ordbok och en lärobok!


Läs mer)