Pagina Group AB
Gamla Brogatan 9
111 20 Stockholm
Tel: 08-23 20 99

PAGINA OPTIMAL FÖRLAGSBUTIKEN IT-ORDBOK LCHF.to
Snabbsök: SÖK
Paginas IT-ORDBOK
 
 CAN
Controller Area Network, ett seriellt bussnätverk med mikroprocessorer som kopplar ihop enheter, sensorer och aktiveringsenheter i ett system eller subsystem för realtidstillämpningar. Nätverket har inget adresseringsschema som i vanliga nätverk (som t.ex. Ethernet) utan meddelanden sänds till alla noder i nätet med unika identifierare för varje nod som sedan avgör om noden ska reagera eller inte.

CAN-nät användes ursprungligen i bilar som då utrustades med en mängd sensorer. Nätet kan övervaka drift och säkerhet i fordonet. De kan också användas i andra sammanhang som inbyggda kommunikationssystem som mikroprocessorer eller som öppna system för intelligenta enheter. Även i fartyg används systemet och ingår då i standarden NMEA 2000.

CAN togs första gången fram av företaget Robert Bosch år 1986 och är dokumenterat i ISO 11519 (för tillämpningar upp till 125 kbit/s) och i ISO 11898 (för tillämpningar upp till 1 Mbit/s) och .

Närliggande ord: Controller Area Network


Vi har 7 st böcker där CAN ingår i titeln.

PAGINA  

Isglass - 50 fruktiga, frostiga och naturliga smaker för alla åldrar
Med frukter och bär som grund kan du nu göra de godaste isglassarna för alla tillfällen, allt från barnkalaset till cocktailpartyt.
Läs mer)


Matcha djurspåren - ett memoryspel
Para ihop rätt djur med rätt tassavtryck! Med 25 olika djur och en bred variation av arter – från våra vanligaste lantdjur till mer exotiska djur – blir det här spelet en lärorik och rolig present till nyfikna djurälskare i alla åldrar.
Läs mer)


Avokado Kokboken
50 recept med världens populäraste frukt
Läs mer)


Detox Smoothies
Detoxifierande och stärkande smoothies
Läs mer)


Studentmat – snabba rätter som boostar kropp & hjärna
En bok för dig som helst inte vill laga mat, än mindre lägga så mycket tid eller pengar på mat, men som ändå vill må bra och prestera ditt bästa i studierna och vardagen.
Läs mer)

Redaktör Jerker Thorell

Jerker ThorellJerker Thorell är redaktör för Paginas IT-ordbok.
Har du förslag om IT-ord som saknas eller om du tycker att några ord är dåligt eller felaktigt förklarade så kan du sända ett meddelande direkt till Jerker från formuläret här

Om Jerker:
Jerker Thorell har givit ut IT & Datalexikon i ett flertal utgåvor sedan 1983.Beställ Paginas It-Ordbok här!
Paginas IT-ORDBOK
Paginas IT-ordbok

En ordbok och en lärobok!


Läs mer)