Pagina Group AB
Gamla Brogatan 9
111 20 Stockholm
Tel: 08-23 20 99

PAGINA OPTIMAL FÖRLAGSBUTIKEN IT-ORDBOK LCHF.to
Snabbsök: SÖK
Paginas IT-ORDBOK
 
 ADA
Programmeringsspråk, högnivåspråk framtaget i slutet av 1970-talet av det amerikanska försvaret. Ada skrevs för att vara ett generellt språk för program för allting från redovisning till raketstyrning. En av dess viktigaste egenskaper är att det stödjer bearbetning i realtid. Sedan 1986 har Ada varit obligatoriskt för programutveckling för det amerikanska försvaret och används även i det svenska försvaret.

Det finns tre versioner av Ada: Ada-83, Ada-95 och Ada-05. Ada-95 var det första objektorienterade språket som standardiserades. Ada-05 är den senaste standarden och om man jämför med t.ex. språk i C-världen så motsvaras C av Ada83, C++ av Ada95 och C# av Ada05. Tidsperspektivet är ungefär det samma men Ada är standardiserat och öppet. Vad som framför allt kännetecknar Ada är att det är strikt (kompilatorn hittar de flesta felen). Språket kännetecknas dessutom av inkapslade procedurer där variabler kan deklareras på olika sätt.

Ada är namngivet efter Ada Lovelace, författaren och poeten lord Byrons dotter.


Vi har en bok där ADA ingår i titeln.

PAGINA  

Superenkelt - Hamburgare
70 recept på snabblagade favoriter
Läs mer)


Superenkelt - Vegetariskt
69 recept på 10 minuter
Läs mer)


Isglass - 50 fruktiga, frostiga och naturliga smaker för alla åldrar
Med frukter och bär som grund kan du nu göra de godaste isglassarna för alla tillfällen, allt från barnkalaset till cocktailpartyt.
Läs mer)


Matcha djurspåren - ett memoryspel
Para ihop rätt djur med rätt tassavtryck! Med 25 olika djur och en bred variation av arter – från våra vanligaste lantdjur till mer exotiska djur – blir det här spelet en lärorik och rolig present till nyfikna djurälskare i alla åldrar.
Läs mer)


Avokado Kokboken
50 recept med världens populäraste frukt
Läs mer)

Redaktör Jerker Thorell

Jerker ThorellJerker Thorell är redaktör för Paginas IT-ordbok.
Har du förslag om IT-ord som saknas eller om du tycker att några ord är dåligt eller felaktigt förklarade så kan du sända ett meddelande direkt till Jerker från formuläret här

Om Jerker:
Jerker Thorell har givit ut IT & Datalexikon i ett flertal utgåvor sedan 1983.Beställ Paginas It-Ordbok här!
Paginas IT-ORDBOK
Paginas IT-ordbok

En ordbok och en lärobok!


Läs mer)